tirsdag 24. august 2010

Singapore - dag 4

Ny dag og muligheter for å oppleve enda noe nytt. I dag har vi satt av dagen til å være på Sentosa Island. Natur - historie - rekreasjon - fantasifulle eventyr! Dette er Sentosa, vinneren av prisen "Årets Turistattraksjon" i 1994. Her finnes det meste! For deg som liker solen og

havet: Strendene Siloso Beach, Central Beach og Tanjong Beach tilbyr soltilbederne et enormt tilbud av vannaktiviteter: Trebåter, vannsykler, kanoer, surfing og bananbåter. Her fanger du fisk eller plukker kokosnøtter, og du kan ta "beach-toget" mellom de ulike strendene for å se hvor du helst vil tilbringe din dag. Vil du overnatte, finnes såvel campingplasser som vandrerhjem. De riktige våghalsene gir seg i kast med de ville vannlekene på Fantasy Island.




Eller bare gjøre som vi valgte å gjøre - Ta en tur på Universal Studios! Universal Studios Singapore er en temapark som ligger innenforn Resorts World Sentosa på Sentosa Island. Byggingen av temaparken og resten av anlegget startet den 19. april 2007. Det er den andre Universal Studios som åpnet i Asia, og den første i Sørøst-Asia . Den offisielle planer for parken ble avduket for publikum når Universal Studios Singapore utgitt et kart over det for publikum den 20. oktober 2009. Selve parken åpnet for publikum mars 2010. Så parken er jo ikke så gammel enda, og de holder på med å bygge enda mer inni, som vil åpne i 2011 og 2012.




Parken er 20 dekar (49 dekar) i størrelse, opptar den østligste delen av de 49 hektar (120 dekar) Resorts World Sentosa. Det er i alt 24 attraksjoner, hvorav 18 er original eller spesielt tilrettelagt for parken. Den består av syv unike tema soner som omslutter en lagune. Hver sone er basert på en blockbuster film eller TV-show, med sine egne unike attraksjoner, karakter kamper, spise-og shoppingområder. Parken har verdens høyeste Dueling roller coaster basert på den superpopulære TV-serien Battlestar Galactica , et slott fra verden av Shrek og Monster Rock, en live musikalsk show av den beryktede Universal Monsters samt kjendis Look-alikes. Parken omfatter også ca 30 restauranter og mat vogner sammen med 20 unike butikker og vogner plassert rundt i parken.



Parken er hjemmet til verdens største enkeltstående samling av DreamWorks Animation temapark attraksjoner, opptar 2 av de 7 tema soner, nemlig basert på " Far Far Away "fra Shrek og øya " Madagaskar "fra dataanimerte filmen Madagaskar .



I alt 18 attraksjoner åpnet på åpningsdagen av parken, sammen med flere butikker og spisesteder. Universal Parks & Resorts er markedsførier parken som en "en-av-sitt-slag temapark i Asia”, som de lovet at Parken vil være den eneste av sitt slag i Sørøst-Asia for de neste 30 årene.



De hadde også de berømte stjernene på bakken som man finner i LA.



Henrik prøvde å ta bilde mens vi kjørte berg og dalbane.





Shrek i 4D var kjempe bra. Mye mer effekter her enn det var i USA. Men så er det jo også nesten helt nytt, så man må jo ha det med i tankene.





Waterworld hadde et kjempe bra show, med mange effekter. Og de snakket engelsk alle sammen, noe som var veldig bra. Men egentlig så snakker de fleste engelsk her i Singapore, så det er ikke noe problem.










Etter Universal Studios så gikk turen videre til Underwater World som også ligger på Sentosa. I undervannsverden (Underwater World) som er ett av Asias største "ocenarium" eller havakvarium, finner du tropiske fisker og en mengde andre store severdigheter. Og vi hadde veldig flaks, for akkurat når vi kom innenfor dørene så kom det en skikkelig regnskur...















Vi fikk også sett både sjøløve show og delfin show.








Og siden vi ikke fant noen dyr å ta bilde sammen med i dyreparken i går, så måtte jeg visst ta bilde sammen med denne i dag. Holdt på å svime av der jeg stod, men tror jeg klarte å få frem et lite smil iallefall. Jeg kommer nok aldri til å komme over denne slange-skrekken min...



Og han som eide slangen hadde det litt gøy, for han satte på meg en hatt som jeg ikke kunne ta av siden jeg holdt slangen...



På kvelden ble det mat i Chinatown igjen. Siden dette er siste kvelden i Singepore, så var det tinge vi måtte gjøre føre vi reiste videre. For Singapore er kjent for en del ting, og vi hadde lyst til å teste ut noe av det. Som å spise Chilli Krabbe.



Vårruller til forrett, itilfelle vi ikke likte maten, så hadde vi iallefall spist noe.



Den berømte Chilli Krabben



kokt brød som hørte til, ser ut som gummi, men smakte ikke så aller verst. Ganske søtt hvitt brød egentlig.



Og kyllig på spid med kurry ris.




Litt om Clarke Quay: Hva Boat Quay er for utefolket, er Clarke Quay for shopperen! Det finnes spisesteder så det holder her også, men hovedvekten i de restaurerte og ombygde lagerlokalene er shopping, shopping og atter shopping! Bruktbutikker trenger seg på side om side med antikvitetshandlere, fiskerestauranter og hamburgerkiosker. Verdt å prøve er The Satay Club, kjent for grillet sjømat, og de ombygde kinesiske djunkene som serveringssteder. Clarke Quay byr sine besøkende på regelrette høydepunkter som søndagenes loppemarked med antikviteter, håndverk og spennende småting fra over 70 salgsboder. I tillegg oppføres den kinesiske gate-operaen hver onsdag og fredag kl 19.45. Her finnes også den prisbelønte middelhavsrestauranten J P Bastiani.




Og selfølgelig så kunne jeg ikke forlate Singapore uten å prøve den berømte Singapore Sling.

Singapore Sling er en cocktail som ble komponert på det kjente hotellet Raffles Hotel i Singapore. Det var bartenderen Ngiam Tong Boon i 1915 som oppfant drinken, og den regnes i dag som en av verdens mest kjente drinker. Originaloppskriften ble publisert i artikler om hotellet og var annerledes enn det som i dag serveres som en Singapore Sling. Det fantes også forskjellige typer av Singapore Sling, de som ble servert rundt om i Singapore og de som ble servert på Raffles Hotel. Originaloppskriften inneholdt gin, kirsebærlikør og Benedictine. Drinken ble ristet og helt opp i et glass og ble toppet med club soda.




Ingen kommentarer: