lørdag 21. august 2010

Singapore - dag 2

Ny dag og muligheter til å utforske Singapore. Vi spurte de på hotellet om en hoppe på hoppe av buss og fikk et kart av de, som vi fulgte når vi gikk. Eneste som var litt dumt var at hotellet vårt var tegnet inn på feil side av elva, så vi klarte å gå feil vei :-( Men alt i alt så var det ikke så ille, vi fant den andre av de 2 rutene denne bussen gikk, og kom oss på bussen etterhvert.




Mange muligheter til å ta fine bilder. Elva, men fine broer og høye bygninger i bakgrunnen.



Henrik foran bussen som vi skal sitte på den neste timen!





14 August var det åpningssermoni for tidenes første Youth Olympic Games. Jacques Rogge IOC Presidenten åpnet lekene under en spektakulær sermoni på en flytende scene midt i bykjernen av Singapore.



Første sted som var litt kjent var Little India. Little India er et etnisk nabolag i Singapore som har tamilske kulturelle innslag. Little India ligger øst for Singapore River -tvers fra Chinatown ligger vest for elva og nord for Kampong Glam . Begge områdene er en del av byplanlegging området av Rochor .

Little India er forskjellig fra Chulia Kampong området, som, under Raffles Plan i Singapore, var opprinnelig en avdeling av kolonial Singapore der tamilske innvandrere ville ligge under britisk politikk av etnisk segregering. Men som Chulia Kampong ble mer overfylt og konkurranse for land eskalerte, flyttet mange etniske tamiler inn i det som nå er kjent som Little India.
(Det Chulia Kampong distriktet eksisterer ikke lenger som et distinkt område.)



Sri Veeramakaliamman Temple er et hinduistisk tempel som ligger midt i Little India i den sørlige delen av Singapore .

Det Sri Veeramakaliamman tempelet er dedikert til den hinduistiske gudinnen Kali , brennende legemliggjøring av Shakti og guden Shiva’s kone, Parvati. Kali har alltid vært populær i Bengal, fødestedet til de arbeiderne som bygget dette tempelet i 1881.
Bilder av Kali i tempelet vise henne iført en krans av hodeskaller og hvor hun drar ut innmaten av hennes ofre, og Kali deler fredelig øyeblikk med sønnene Ganesha og Murugan .





Frimarked med secondhands ting...



Litt rar bygning, skjønner ikke helt ann hvordan man får maks utbytte av denne når den er så spiss. Er jo god plass rundt så de kan jo ikke ha lagd den sånn pga plassmangel iallefall...









Etter en liten tur i Little India så var det tid for en litt annerledes tur. Denne gangen var det både å land og i vann med samme fremkomstmiddel. De kalte det for DuckTours. Som dere kan se så kan denne brukes både på land og på vannet.







Vi måtte ta en litt annerledes rute pga Ungdoms OL. Her kan dere se Ro-arenaen med Singapore Flyer i bakgrunnen.



Nest siste helgen i september så blir det arrangert Formel 1 her i Singapore. Og som dere kan se så har de allerede nå begynt å gjøre klart til dette. De har jo ingen egen bane her i Singapore, så de stenger av mange av gatene og bruker de!



Merlion ( Malay : Singa-Laut) er en imaginær skapning med hodet til en løve , og kroppen til en fisk , brukes som maskot Singapore. Navnet kombinerer "mer" betyr at havet og " løve ". Fiskekroppen kommer fra Singapores gamle navn tilbake da det var et fiskevær - Temasek - som betyr "sjø by" i javanesisk . Løvehodet representerer Singapore's opprinnelige navn - Singapura - som betyr «løve by" eller "Kota Singa".



Og Henrik tenker på jobben når han er på ferie!!!



Og så klarte jeg å finne favoritt restauranten min, nemlig Hard Rock Cafe. Her ble det litt mat og drikke + et nytt shotglass til samlingen min :-) JIPPI!!!



Henrik var så glad for at det var Happy Hour, så han bestilte likesågodt en kanne med øl! Og jaggu klarte han å drikke den opp på den lille tiden vi var der også.






Orchade Road i Singapore er en lang gate med shopping sentere og restauranter. Den har hele 6 KM MED SHOPPING SENTERE!!! Så store søs, her skulle du ha vært. Alle de kjente butikkene og klesmerkene finner du her. Gjerne en butikk i hvert av senterene. Så går ikke VISA-kortet varmt her, så vet ikke jeg. Hørte jeg shopping tur hit kanskje?!?



Singapore Flyer er for tiden det høyeste pariserhjulet i verden! Beskrevet av dets operatører som et observasjon hjul, det er 42 etasjer høy, med en total høyde på 165 meter (541 fot), og er 5 meter (16 fot) høyere enn Star of Nanchang og 30 m (98 ft ) høyere enn London Eye .

Ligger i Singapore, på sørøst spissen av Marina Centre, består den av en 150 meter (492 fot) diameter hjul, bygget over en tre etasjers terminalbygningen som huser butikker, barer og restauranter, og tilbyr bred utsikt over byen sentrum og utover til ca 45 km (28 miles), herunder indonesiske øyene Batam og Bintan, samt Johor, Malaysia .


Den siste kapselen ble installert den 2. oktober 2007, hjulet startet å rotere 11. februar 2008, og det offisielt åpnet for publikum 1. mars 2008. Billetter til turer på de første tre nettene ble solgt ut for S $ 8888 (US $ 6271) (£ 3,150.83) (€ 4300), en lykkelig tall i kinesisk kultur. Den store åpningen for Singapore Flyer ble avholdt 15. april 2008.


Hver av de 28 luftkondisjonerte kapsler er i stand til å holde 28 passasjerer, og en fullstendig rotasjon av hjulet tar omtrent 37 minutter.
Opprinnelig rotere i en retning mot klokken sett fra Marina Centre, retningen ble skifta den 4. august 2008 under råd fra feng shui mestrene.



Denne skal vi snart opp i. Hele rundturen tar ca 30 minutter.





Her ser dere Olympia stadion hvor OL ilden brenner.



Vi fikk noen kinesere til å ta bilde av oss når vogna var på toppen av hjulet. Kjempe fin utsikt, spesielt på kveldstid med alle de fine lysene.



Her står jeg inne i vogna å titter ut over Singapore by, gikk heldigvis bra, jeg har jo høydeskrekk...





Singapore by night - mange av skyskraperene har lasere fra toppen. Noe som er kjempe stilig å se på :-) Ikke alltid like lett å få med på bilder, men dere ser det iallefall litt på dette bildet.





Singapore Flyer som vi akkurat har vært oppe i. Kjempe fin i kveldslyset.



Her ser dere hotellet som er bygget i 3 deler med en "båt" på toppen. Og ved kveldstid så ser dere at de også har lasere som lyser fra toppen.



Igjen så var det drageflygning rett bortenfor hotellet vårt. Så vi satte oss ned for å se på det i dag også.



Her er et bilde av dragene tatt med lav ISO oppløsning, da ser det ut som bare masse rare lystråder eller hva jeg skal kalle det.



I dag var det mange flere som viste frem ferdighetene sine, så det var utrolig artig å se på. Her kan dere se 9 stk som flyr på linje. De gjorde masse ting helt på likt, men det var ikke så lett å få fra bilder av det.



Her ser dere de forskjellige dragene ligge på bakken.



Men nå er klokken 0220 her nede og det er en her som mener at jeg bør slutte å blogge for i dag. Så da får jeg vel gjøre det, sånn at jeg kommer meg litt tidlig opp i morgen for nye utforskninger av Singapore. Lurer på hva vi skal gjøre i morgen jeg... Gjør du også??? Logg deg inn i morgen kveld og se da vel...

Ingen kommentarer: