lørdag 17. februar 2018

Sightseeing i Jaipur

Dagen startet med frokost på takterassen kl 0830 🌞 
Sjåføren vår som vi har hatt siden vi kom til India skulle hente oss kl 0930 for å vise oss rundt i Jaipur.


Første stopp på turen var en liten kjøretur fra hotellet vårt. Vi skulle få se City Palace in Pink City 😊



komplekset har iøynefallende porter, flotte borggårder og en rekke forskjellige utstillinger som til sammen utgjør Maharaja Sawai Man Singh II-museet. 

Palasset ble bygget av Sawai Jai Singh på 1700-tallet og var ment for å isolere kongefamilien fra verden utenfor. Legg merke til den karakteristiske blandingen av arkitektoniske stiler fra hindu rajput-kulturen og den islamske mogulkulturen mens du rusler rundt på området. 

Komplekset har tre inngangsporter – Virendra Pol, Udai Pol og Tripolia-porten. Tripolia-porten er forbeholdt kongefamilien, så du må gå inn gjennom en av de andre. Legg merke til de flott utsmykkede buene på vei inn.  

Ta et stopp ved Mubarak Mahal-bygningen. Navnet betyr "det lovende palasset" og refererer til palassets gudommelige skjønnhet. Den mønstrede fasaden på bygningen kombinerer arkitektoniske motiver fra rajput-kulturen og Europa og er et imponerende skue. Inne i bygningen finner du et museum med sarier, trykk og delikate pashminasjal. 








Så gikk turen til naboplassen Jantar Mantar observatoriet. Noen av de store, geometriske bygningene fungerer som solur, mens andre måler planetens og stjernenes bevegelse. 





Dette var ikke like interessant for oss, men vi til litt rundt og satt litt på en benk i sola. Neste bloggpost skal jeg legge ut bilder fra resten av Dagen, hvor vi blant annet har vært på Amber Fort...





Ingen kommentarer: