fredag 19. juni 2009

Tjapukai Aboriginal Cultural Park

Dag 3 i Cairns gikk med til å besøke Tjapukai Aboriginal Cultural Park. Hmmm... Hva er en Aborginer tenker kanskje noen av dere nå. De har vært i Australia i titusner av år. Deres kulturarv er bare av den grunnen enestående i verden. Det har tatt lang tid for det øverige Australia å få øynene opp for dette, men i dag er aborginerkunst og aborginerlitteratur blitt populært. Samme gjelder tradisjonelle aborginiske kulturuttrykk som danser, boomerangkasting og spill på didgeridoo. De fleste lever ikke slik i dag som de gjorde for mange år siden, men mange steder rundt om i Australia så har de laget små reservater som turister kan besøke, slik at kulturen ikke blir glemt.




Vi ble hentet på campingplassen vår og kjørt til reservatet halv elleve på formiddagen, når vi kom dit skulle vi først inn i en kinosal for å få høre historien om Aborginerne. Deretter gikk turen inn i en teatersal hvor vi så et lite teater. Deretter gikk det videre gjennom reservatet opp til et lite amfi hvor de hadde en danseoppvisning for oss. Vi fikk også lære hvordan man spiller på en Didgeridoo og hvordan man kaster spyd og boomerang. Som dere kan se på bildene så prøvde vi så godt vi kunne iallefall. Vi klarte iallefall begge to å kaste Boomerangen.



















Vi var vel på reservatet i rundt 4 timer føre vi ble hentet og kjørt tilbake. Vi bestemte oss for å hoppe av i byen for å se oss litt mere rundt der. Gikk en tur langs stranden og tittet litt inne i byen.







Gikk også innom et reiserbyrå, vet egentlig ikke om jeg kan kalle det det, men det var iallefall noen som hjalp oss med å booke turer som vi øsnket å være med på. Så senere i dag skal vi være med på en halvdags fisketur og i morgen tidlig skal vi være med på en Rainforest & Wildlife 4WD Eco Safari. Søndag morgen 2 dager tidligere enn planlagt reiser vi til Brisbane og besøker Joachim og Jeanett....




Fant en liten gekko inne på soverommet!






Når vi kom tilbake til campinghytta lagde vi oss litt taco føre vi la oss.



Det var alt for i dag, legger ut nye bilder og sånn i morgen igjen...

Ingen kommentarer: