søndag 23. oktober 2016

Siste dagen min her nede og vi skal utforske Maspalomas



For å komme til Maspalomas må vi kjøre mot flyplassen og Las Palmas. Sørøstlige del av Maspalomas består av de velkjente sanddynene som delvis er fredet (naturreservat). Midtre og østlige deler består av lave ferieboliger (bungalower), golfbaner, parker og andre areal som er mer eller mindre klare for utbygging. Den nordvestlige del omfatter bydelen Sonnenland, mens søndre del kalles Las Meloneras. Her finnes flere luksushoteller, kasino og flere store kjøpesentre. Av attraksjoner kan nevnes fornøyelsesparken Holiday World og vannparken Aqualand. Meloneras huser også et kulturhus og et kongressenter.




Vi gikk til strandpromenaden og fikk tatt noen fine bilder der. Nesten skyfri himmel og godt og varmt i dag også.




Jeg har ikke sett mange som dette på ferieturen min, men han her var veldig flink. Og passet så bra til området han satt. Han fikk så klart litt mynt av oss.


Og som dere kan se så var det godt å varmt i dag.



Denne lille krabaten fant vi også. Har ikke sett så mange øgler på turen, og jeg som pleier å reise steder hvor de er overalt. Så det var litt gøy å se den. Så faktisk 2 stk. Så ut som de lå å varmet seg litt i solen.


El Faro de Maspalomas er et flott og meget markert fyrtårn som syns på langt hold. 
Det ligger fint til på stranden. Så den er lett og se.

Fyrtårnet er bygget i 1886. Med en høyde på 65 meter dominerer det området og fungerer som et viktig sjømerke for båter som seiler i denne regionen.


Og nede ved stranden så var det mange som hadde laget figurer i stranden. Det var ikke de typiske strandslottene, men heller artige figurer.



Og så var det på tide med litt lunsj, heldigvis har Eva vært her såpass mye at hun visste om en bra restaurant.


Og der hadde de noe som smaker utrolig godt. Nemlig Tom Yum suppe med scampi. Den smakte nesten like godt som den du får i Thailand.



Etter lunsjen gikk turen tilbake til hotellet. Siste dagen måtte nytes maks, så det ble noen timer på verandaen før vi var klare for middag.


Og før jeg kunne reise hjem måtte vi ta noen siste bilder på hjerteøya.







I morgen går turen hjemover igjen, og jeg skal nok en gang ikke reise rett hjem. Denne gangen skal jeg ha 8 timer mellomlanding i Italia, i en by jeg aldri har vært i før. Så det blir spennende, og jeg har bestemt meg for å utforske byen på egenhånd!

Ingen kommentarer: