mandag 17. oktober 2016

Altfor lenge siden sist...

Jeg vet, altfor lenge siden sist jeg skrev noe her...
Jeg har vært på turer, ikke like langt unna som jeg har pleid, og ikke like lenge borte, men jeg har opplevd litt alikevel. Ikke minst har jeg sett mye av vårt fantastiske land, Norge :-)
Skal prøve å få laget innlegg om flere av turene mine utover i påvente av at jeg kan planlegge en ny langtur.

Mye har skjedd siden sist, jeg har byttet yrke og utdannet meg. Derfor har jeg ikke hatt mulighet til å reise like langt bort eller lenge som tidligere. Men nå er jeg ferdig utdannet og håper at jeg heretter kan få til en langtur i året med nye spennende opplevelser :-)

Men siste turen først, ikke det mest spennende reisemålet, men en viktig tur for det.


14 dager før Rygge flyplass ble lagt ned satt jeg på flyplassen. Jeg skulle starte en reise som begynte tidlig mandag og jeg skulle ikke være fremme før tirsdag formiddag. Altså en lang "melkerute" om man kan kalle det det, men det var det beste alternativet om jeg skulle få til denne turen. På billetten min stod det Rygge - London, men det var ikke endestoppet mitt denne gangen.


Gjennom passkontrollen på Stansted flyplass utenfor London, litt mat på Burger King og så var det bare å stelle seg i ny sikkerhetskontroll kø. Jeg skulle jo bare mellomlande, og jeg skulle være her i mange timer til. Nesten 8 timer skulle jeg være i London, men siden jeg har vært i London så mange ganger og det nesten er 1 time reisevei inn til London fra Stansted så valgte jeg å bli på flyplassen denne gangen. Med 2 bøker, så tenkte jeg at jeg skulle klare å få tiden til å gå.


Jeg fant meg en fin benk som jeg kunne sitte på og så var det bare å begynne og lese. Først leste jeg ferdig Øksedrapene i Lille Helvete, som jeg hadde begynt på før jeg reiste. En bok som handler om ett av norges største justismord, fra Glemmengata i Fredriskstad. Og etterpå var det over på boken som det er bilde av, Fremmedkrigerne. Den handler om gutta som bodde i Lislebyveien i Fredrikstad og endte opp som krigere for IS i Syria. Boka var på hele 455 sider uten alle tilleggsopplysningene. Så lang bok og noe jeg helt klart kunne få tiden til å gå med.


Og etter nesten 8 timer på flyplassen var jeg klar for nytt fly, men heller ikke denne gangen skulle flyet ta meg til dit jeg egentlig skulle. Men nytt land stod på lista selv om jeg ikke skulle være der mer enn over natten.Ombord på ett nytt Ryanair fly og seint på kvelden var jeg klar for en ny flytur...


Og denne gangen landet jeg i Edinburgh. Seint på kvelden, rett før midnatt, skulle jeg snart komme meg på hotellet for litt søvn.Måtte jo få ett bevis på at jeg faktisk hadde opplevd ett nytt land, selv om jeg bare skulle overnatte her. Etter å ha tatt med meg en brosjyre på hva man faktisk kan se og oppleve i Edinburgh så står dette på listen over ett sted jeg kunne tenke meg å se mer av. Så skal nok klare å få til en langweekend her etterhvert. (Krysser fingrene for at Rygge flyplass kan åpne dørene på nytt neste vår slik at det blir enklere å reise på turer)


Etter en liten taxitur var jeg på plass på flyplasshotellet. Litt mat etter en lang reisedag måtte også til. Ikke at de hadde det største utvalget, men den ble varmet og smakte helt greit. Mannen på nabobordet spurte om jeg ville spise pizza med han siden han hadde bestilt seg en stor pizza, men jeg takket fint nei og gikk på rommet. Jeg skulle tross alt stå opp om litt over 4 timer, og ikke fristet det å spise mat med en ukjent mann heller :-/


Selfie i heisen er innafor så lenge de har speil der ;-)


Hotellet hadde dekorert alle dørene med fine ord og tegninger. Jeg har kanskje glemt å si hvilket hotell det var. Jeg bodde på Ibis flyplasshotell, forholdsvis billig og en liten kjøretur unna flyplassen.
Selv om jeg skulle bo her helt alene og bestilte kun til 1 person, fikk jeg rom med plass til 3!
En dobbelseng med køyeseng over. Så var det bare å sette på vekkeklokka og prøve å få seg noen timer søvn. Ny dag i morgen og siste fly før jeg jeg endelig skulle komme frem til stedet jeg skulle tilbringe de neste 6 dagene. Og for å gardere meg mot forsovelse, satt jeg på 2 forskjellige vekkinger ( de hadde dessverre ikke wakeup call på hotellet :-(  )
Følg med i morgen, så får du se hvor jeg endte opp :-)


1 kommentar:

Kristin sa...

du skrev aldri hvor du endte opp, men jeg anbefaler i hvertfall veldig en langhelg i Skottland for en annen gang!
-Kristin (gladreise.blogspot.no)