mandag 14. juli 2008

Litt sen oppdatering, men det har skjedd så mye så jeg har ikke hatt tid eller orket

For å gjøre en lang historie litt kort, så skriver jeg bare litt av hva som har skjedd. Kan heller forklare resten en annen gang...

Det begynte med at vi reiste til Bima på Sumbawa mandag (7/7-08) morgen. Kjørte så bil til Sape hvor vi skulle ta båten videre til Komodo øyene. Båten som vi hadde fått beskjed om skulle ta 5 timer tok hele 9 timer! Så der lå jeg nede i senga og prøvde å ikke bli sjøsyk i 9 timer :-( Holdt på å falle ut et par ganger også, men det gikk heldigvis bra. Kom ikke fram til Komodo øya føre det var blitt mørkt, så denne dagen ble det ikke noen komodo drager på oss. Vi spiste bare en sen middag, tittet litt på stjernene og gikk og la oss.

Tirsdag 8/7-08. Stod opp tidlig, dvs. 0600 og spiste frokost. Ble kjørt i land 06.30 og gikk inn på øya for å møte guiden vår. Allerede mens vi ventet på guiden så vi den første komodoen. De ruslet forbi hytta vi satt i. Og det lovet jo godt for resten av turen. Vi gikk i nesten 4 timer og så hele 11 forskjellige Komodo drager i forskjellige størrelser og aldrer. Vi fikk lov til å gå så nærme som 3 meter ifra, så det var kjempe spennende. Vi så også vannbøffler, aper og hjorter! Så dette var en kjempe tur. Utrolig fin natur og fin utsikt var det også. Henrik gikk jo nesten amok med fotoapparatet :-) Legger ut masse bilder senere i dag!

Når vi var ferdig gikk vi til båten for å kjøre de 9 timene tilbake til Sape. Da startet problemene våre...

10 min kjøring med båt fra land røk motoren på båten vår. Vi var midt ute på åpent hav og hadde ikke mobildekning! Typisk vår uflaks :-( Så etter nesten en time med forsøk på å stoppe noen båter fikk vi endelig en til å stoppe. Den tok med guiden vår til et sted med dekning og fikk ringt etter hjelp. Det tok 9 timer føre hjelpen kom. Så vi gikk da over i båt nr. 2 9 timer forsinket, men lettet over at vi nå skulle komme oss i land.

Det gikk 3 timer med høye bølger så kjørte båten vår på et skjær! Det tok vel nesten en time føre vi kom oss løs og kjørte videre. La meg så til å sove igjen. Prøvde iallefall, var jo så mye bølger så det var jo nesten jeg falt ut av sengen her også. Men sovnet til slutt... 5 timer senere våknet jeg og det var stille. Yes, endelig fremme tenkte jeg. Men neida, motoren på denne båten hadde blitt ødelagt også, og vi var igjen 3 timer unna land og uten dekning. Men denne kapteinen kunne heldigvis skru motor, så etter 4 timer fast kunne vi kjøre videre. I land kom vi til slutt 18 timer etter vi egentlig skulle og nå var det onsdag allerede. Flyene vi hadde tilbake til Bali rakk vi ikke, så vi måtte være i Bima (en "stor" by på Sumbawa) til dagen etter. Bodde på et grusomt hotell, og spiste på en dårlig restuarant. Men var jo en opplevelse det også! Vi skulle jo tilbake til Bali dagen etter og videre til Kuala Lumpur samme dag. Så vi gikk å la oss tidlig for vi gledet oss til å til å komme tilbake til Bali.

Tordag 10/7, står opp tidlig for å få oss frokost. Ble med på en liten rundttur i byen føre vi kjørte til flyplassen. Guiden vår forklarte at han måtte sjekke oss inn, siden de kunne være litt korupte her og nekte for at billetten vår er gyldig. Så han måtte sjekke inn for oss. Ok, tenkte vi, vi ville jo bare tilbake. Så etter litt fikk vi boardingpass for flyet til Lombok og billettene videre til Bali. Gikk gjennom sikkerhetskontrollen og trodde alt var greit. Nok en gang tok vi feil. Etter kanskje 15 min kom en mann og sa at billettene våre ikke var gyldige. Er det mulig???? Vi prøvde å forklare at vi hadde billetter med våre navn, så dette måtte være en feil. Men han tok med seg billettene våre og gikk. Kom tilbake etter en liten stund og sa at nå fantes ikke billettene våre lenger, for de hadde han ødelagt siden de ikke var gyldige. Så etter mye krangling med han og politiet kom vi oss iallefall til Lombok hvor vi skulle møte en politimann som vi skulle betale penger som kunne skaffe oss billetter til Bali. Men han politimannem eksisterte ikke og det gjorde ikke billettene heller.

Så vi måtte ta en ferje på 4,5 t til Bali, og mistet også flyet vårt til Kuala Lumpur. Fikk heldigvis kjøpt nye, men det ble mye styr og ekstra utgifter. Så dette var kort fortalt hva som har skjedd... Spør gjerne om du lurer på noe, tar så lang tid å skrive alt hva som har skjedd, mye enklere å bare skrive noe...

Ingen kommentarer: