torsdag 3. juli 2008

Litt rundt på Bali...

I dag ble vi hentet av en privat sjåfør som skulle kjøre oss rundt på øya for å vise oss det vi hadde lyst til å se. Han kom klokken 0900 og skulle kjøre oss rundt i 9 timer. Høres egentlig lenge ut, men med den trafikken som er her og de lange avstandene så går tiden egentlig ganske fort. Første stopp og det viktigste stoppet (synes vi iallefall!) var Bali Zoo. Det ligger ca 45 min unna Kuta by som vi bor i.

Her kunne man holde mange forskjellige dyr, blant annet slange, iguan, papegøye, toucan og Henrik sin store drøm, nemlig krokodille! Parken hadde mange andre dyr også, og de fleste så ut som hadde det veldig bra. Vi så vel bare et par dyr som ikke så ut som trivedes der. Men det koster jo også 20 $ dollar per peson å komme inn, så de bruker vel forhåpentligvis mye av de pengene til dyrene!?!

Etter å ha vært i parken i over en og en halv time gikk turen videre til Goa Gajah som også kalles elefantgrotten. Det har aldri vært viltlevende elefanter på Bali, og det er derfor to forklaringer på hvordan grotten har fått sitt navn. Den mest enkle er at den arkeologen som fant grotten i 1923, gav hulen navnet fordi ved første øyekst så kunne det kjempe store ansiktet over inngangen minne om et elefanthode. Den historiske utgaven er at grotten har fått sitt navn etter elva Petanu, som renner forbi. I gamle skrifter er elva omtalt som elefantelva. Her måtte alle dekke knærne sine, derfor har jeg et rødt ”laken” (eller sarong som de kalte det, men det lignet mest på et laken) knyttet rundt livet mitt. Hadde jo på meg en kjole som ikke gikk nedenfor knærne!

Neste stopp på turen var en lokal kaffeplantasje. Her fikk vi en liten omvisning og så fikk vi prøvesmake på noen av de forskjellige kaffe- og te slagene som de lagde der. Man kunne også kjøpe kaffe eller te på poser om man ønsket det.

Videre gikk turen til Gunung Batur som er en vulkan på 1 717 m, men den hadde ikke hatt noen utbrudd siden 1998. Vi reiste ikke helt opp til den, men stoppet på en restaurant og spiste lunch og så på den fine utsikten. Det var buffe, så vi kunne bare plukke det vi selv ville spise. Det meste var veldig godt, men den ene smakte som kvernet kjøtt med kvernet benrester ikke. Ikke å anbefale for å si det sånn!!!

Siste stopp på turen vår var Monkey Forrest, hvor det var masse aper som løp rundt og ville ha bananer. Midt i skogen der ligger det også et tempel som heter Pura Dalem (de dødes tempel). Her lå det mange aper ved inngangspartiet og inni, å bare slappet av! Kjempe søte :-) Den ene ville bli kompis med Henrik så han satte seg på skuldra til Henrik og begynte å sjekke håret hans!!! Henrik synes ikke det var like ”all right” tror jeg, for han fant brått frem en banan som apen kunne spise istede...

Det var vel egentlig alt for i dag, eneste som skal skje nå er at vi skal spise litt mat (jeg håper på Hard Rock Cafe fajitas, men vi får se hva Henrik vil), legge oss og se en film, og så sove! I morgen skal vi jo på Turtle Island og forhåpentligvis se mange skilpadder og mange fine fisker...

2 kommentarer:

Martin Feskær'n sa...

Så Gøy.

Så ut som Henrik koste seg med apen spør du meg :-)

Lykke til videre!!!!!

Morten MOKA sa...

Jeg kan ikke se forskjell på hvem som er Henrik på det "henrik og apen" bildet?!?!?

Morro å se at dere har det bra!

Si til Henrik at planta hans har det bra ennå. Jeg ga den litt for mye vann her om dagen og da holdt den på å dø. Har jekka ned vanninga nå. Jeg drar forresten den 13 når dere kommer hjem, så det er mulig vi kan få til et "hente plante møte" da? Når landere dere på Rygge?

Hilsen
Morten lakæn MOKA