fredag 2. november 2012

Du slapp å bekymre deg mamma, vi overlevde :-)

Klokken ringte kl 0545 i dag og det er egentlig altfor tidlig når man endelig har klart å snu døgnrythmen her. Men det vi skulle var jo helt klart verdt å stå opp så tidlig for. Og da tenker kanskje noen av dere, hva har overskriften med det å gjøre?
Jo du skjønner, vi skulle jo se Grand Canyon i dag og hvis vi skulle kjørt bil eller tatt buss så ville dette tatt typ 12 timer, så da bestemte vi oss for å kjøre helikopter i stede. Noe som kun ville ta 3,5 til 4 timer fra hotellet og tilbake igjen. Men så kunne vi jo ikke fortelle det til mamma, for da hadde hun blitt så nervøs at hun sikkert ikke hadde fått sove. Så BEKLAGER mamma, vi sa ikke noe og heller lar deg lese nå at det gikk helt fint med oss alle 3... Og nå kan du heller bare nyte de fine bildene :-)

Her er noen bilder fra flyplasen, som dere ser så er solen på vei opp. Ingen av oss hadde flydd helikopter før, så vi var nok like spente alle sammen.



På vei oppover...


Se der ja, smilet er på plass. Da var det ikke så ille alikevel da kanskje?!?


Her ser dere Hoover Dam. Det er en demning i USA som ligger på grensen mellom delstatene Arizona og Nevada sørvest i landet. Demningen er også kjent som Boulderdammen. Konstruksjonen er en 220 m høy buedam i betong. Demningen, som ligger 48 km sørøst for Las Vegas, har sitt navn etter Herbert Hoover som spilte en viktig rolle i byggingen av Hooverdammen – først som nærings- og handelsminister og senere som USAs president. Byggingen begynte i 1931 og den sto ferdig i 1936, to år tidligere enn planlagt.

Reservoaret som ble skapt av oppdemningen heter Lake Mead, og er oppkalt etter Elwood Mead som hadde oppsynet med konstruksjonen av demningen.






Lake Mead er den største menneskeskapte innsjøen og det største reservoiret i USA. Innsjøen ligger i Coloradoelvens leie, rundt 48 km sørøst for Las Vegas, og ligger i delstatene Nevada og Arizona. Den ble skapt da Hooverdammen sperret av Coloradoelven, og strekker seg 180 km bak dammen, inneholder rundt 35 km³ med vann. Vannet i innsjøen blir distribuert til steder i California via vannledninger, og til Nevada.
Innsjøen har fått sitt navn etter Elwood Mead, som var kommissær for «U.S. Bureau of Reclamation» fra 1924 til 1936 under planleggingen og byggingen av Boulder Canyon-prosjektet, som laget både Hooverdammen og Lake Mead.
Lake Mead National Recreation Area ble opprettet i 1964 og gir muligheter for bruk av innsjøen året rundt.



Og så endelig var vi inne i Grand Canyon. Grand Canyon er en enorm kløft i det nordlige Arizona og Nevada i USA, og den er en av USAs største turistattrakasjoner. Den har blitt skapt av Coloradoelven i løpet av flere millioner år. Grand Canyon er omtrent 446 km lang, varierer i bredde fra 0,5 til 29 km, og når et dyp på over 1600 m fra topp til bunn. Grunnet denne dybden er det mulig å observere over 2 milliarder år med geologisk historie i lagene som er synlig.

Den første europeeren som oppdaget Grand Canyon var spanjolen García López de Cárdenas i 1540. Da hadde det allerede bodd indianere i området i over 3 000 år.
Grand Canyon ligger innenfor Grand Canyon nasjonalpark, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.






Den eneste inngangen til Grand Canyon West Rim ligger på Grand Canyon West Airport, på Diamond Bar Road. dvs. for å komme hit vi var i dag så må man fly helikopter.






Etter å ha kjørt nesten en time var vi fremme, vi stoppet noen hundre meter over bakkenivå mellom de store fjellene. Champagne og lunch stod på menyen. Og så klart tid til å ta litt bilder.




Piloten vår var kjempe hyggelig og var så snill og tok masse bilder av oss.


Her er helikopteret vårt.  Dette hadde plass til 6 passasjerer + pilot.



Skåååååååååååål :-)



Helt utrolig natur, skulle gjerne hatt litt bedre tid der. Men skjønner at det blir vanskelig når man har en tidsramme å følge. Men det var helt klart verdt turen dit.



På vei tilbake fløy han over The Strip. Så Ove var så snill å tok noen bilder for meg da jeg satt på feil side...


Caesars Palace ovenifra



Her ligger hotellene på rekke og rad


Sånn så vi ut inne i helikopteret. Alle måtte ha på disse sånn at vi kunne kommunisere med hverandre...


Tilbake på hotellet rundt 1100 og da var jeg så trøtt så det ble en liten power nap før Eva og jeg tok turen ut på litt shopping. Hehe... Ja, får aldri shoppet nok dessverre, selv om kofferten allerede er overfull og jeg frykter overvekt... Men fant jo de kule treningsskoene, så de bare måtte bli med hjem. Og når jeg fant en treningshorts som passet til, ja da måtte jo den bli med også :-/ Jeg tør ikke tenke på at vi reiser til LA i morgen og at det sikkert blir mer shopping der...

Når vi gikk bortover gata stoppet vi innom et sted som solgte billetter til show som gikk samme kveld, så vi stoppet innom for å se hva som gikk. Vi fant ett show som heter KA av Cirque du Soleil. Ingen av oss hadde hørt noe om det, men det så bra ut. Så vi googlet det og fant dette:

KA tar enestående, tyngdekraftfornektende produksjon av Cirque du Soleil eventyr til en helt nytt nivå. KA er en heroisk reise av kjærlighet og konflikt, satt i en dynamisk teatralsk landskap, som en hel imperium vises på KAs kolossale scenen og en fengslende visning av akrobatikk omslutter publikum. Bare på MGM Grand, Las Vegas.



Så da ble det billetter til dette showet :-) Men vi måtte bort til MGM for å hente billettene. Så da passet vi på å titte litt rundt på hotellet samtidig.




Det var alt for denne gang, legger ut mer om showet i morgen. Nå er det nattaen her, må jo sove litt før vi setter oss i bilen i morgen og reiser ned til LA for noen dager. Skrive da :-)
Og mamma, beklager igjen. Håper du tar dette sporty og ikke blir sur...
Natta!!!

Ingen kommentarer: