mandag 19. juni 2017

Dag 2 og klar for Disneyland

Vi hadde på forhånd bestemt oss for å sove litt lenge, siden det hadde vært litt styr i går med reising osv. Så i dag gikk vi først ned til frokosten rundt kl. 0930. Frokost var forøverig inkludert, og det var stort buffebord med ganske så mye forskjellig. Men ønsket man egg (stekt, kokt, omelett ect.) så måtte man betale ekstra, noe som kanskje var litt dumt. Kanskje ikke så rart når man ser hvor griske mange mennesker er, ikke nok med at de spiste mye til frokost, så fylte de bagger med mat og flasker med drikke fra frokosten slik at de hadde gratis mat til lunsj også. En kunne jo stå i kø i over 5 minutter for å få seg drikke på en av de 8 maskinene som var der, fordi de stod å fylte opp flaske etter flaske med juice.







Rett ved frokostsalen så var det et lekerom for barn, nesten ett minilekeland, og inn dit måtte så klart Ovidia. Disneyland kunne vente, for det hadde hun jo ikke sett enda, men dette så hun og det var mye mer spennende akkurat nå. Så der fikk hun klatret litt rundt, før vi fikk dratt henne med oss videre.


Vi gikk til resepsjonen og kjøpte oss billetter til parken, da vi hadde hørt at vi kunne spare oss for mye kø ved å ha dette klart på forhånd. I tillegg var vi superheldig, da det var kjøp 2 dager, få 3 :-)
Så da endte vi opp med billett til begge parkene i 3 dager!


Bussen kom like etter vi hadde kommet ut og Ovidia var klar for sin første busstur, og det var stas.



Vel fremme var det bare å finne frem mobilen å begynne og knipse bilder. Det var meldt godt over 30 grader og hetebølge, så her var det viktig å legge inn godt med drikkepauser.





Disneyland Paris het Euro Disney Resort da parken åpnet i 1992, og endret navn til Disneyland Paris 1995. Etter en ganske tøff oppstartsfase har parken nå vokst seg stor og tiltrekker seg enormt med mennesker hver eneste dag så å si hele året. Parken er stor, og det finnes en rekke attraksjoner der. Det er lite trolig at du rekker gjennom alt på et besøk, siden du tross alt vil måtte tilbringe noen timer i kø foran forskjellige berg-og-dal-baner, sklier og karuseller.


Disneyland Paris er mer enn bare karuseller og berg-og-dal-baner. Du har mange show på scener rundt omkring i parken i tillegg til temaparker som Walt Disney Studios. Her er det scener fra filminnspillinger, og du får også et innblikk hva det vil si å være stuntmann på film.

Det første vi gikk på var et show med alle disneyfigurene :-)




Vi gikk så videre til fantasialand, som er for de aller minste. Og der kunne det til og med være noen karuseller som Ovidia turte å ta. Dessverre så var den fineste ute av drift om dagen, men vi håpet  finne noen andre istede.










Etter å ha tatt noen karuseller der så ble det en slush i varmen, tipper det var godt over 30 grader. Så alle behøvde en hvil i skyggen nå.



Etter det gikk vi videre inn i adventureland.
Så litt sjørøvere og skuter, litt Peter Pan og sånn :-)
Så utrolig bra laget, at jeg bare gikk og tok bilde etter bilde...




Vi begynte å bli sliten etter en lang dag i parken, men før vi skulle reise tilbake til hotellet for litt mat, så måtte vi jo få med oss paraden :-)




Hun kom helt bort til Ovidia og gav High Five, noe Ovidia synes var så stas. Og like etter kom jo Olaf også :-)




Rett på utsiden av parken var det foodcourt og mange butikker. Vi tittet litt før vi gikk til bussen, og bestemte oss heller for å spise middagen der i morgen.



Vel tilbake på hotellet ble det mat i den ene restauranten, før det ble en tur i bassenget. Jeg skulle endelig prøve meg på pasta med ostesaus etter å ha ligget på sykehuset. Gikk heldigvis fortsatt på medisiner, så det gikk veldig fint.







Litt lekning på rommet ble det før vi gikk til sengs. Til tross for at det var en som hadde kjørt inn i en politibil tidligere på dagen i Paris, så hadde vi bestemt oss for at i morgen skal vi vise mamma og Ovidia Paris sentrum. Så følg med om du vil.


Ingen kommentarer: